Sixday toernooi geschiedenis

Tijdens de vergadering van 25-05-1978 komt Pierre Immens met het voorstel om een Sixday toernooi te organiseren.
Sixday is een voetbaltoernooi op velden van 40 bij 50 meter. De goals zijn kleiner dan normaal en wordt gespeeld met 6 spelers.
De wedstrijden duren 2x7,5 minuut en er wordt in poules gespeeld.
Het idee was afkomstig ui Deventer en Anton van Noessel bracht een aantal leden in de gelegenheid om deel te nemen aan het toernooi van voetbalvereniging Helios.
De vergadering stemde met Pierre's voorstel in en er werd een commissie samengesteld die een opzet zou maken. Jan van den Brekel, Pierre Immens, Walter Heidema en Wim van Vessem vormden de commissie. Hierbij valt te vermelden dat Wim anno 2013 nog steeds in de commissie zit en zijn 35e toernooi bij schrijft.
Op 27 mei 1979 werd op de velden van huize Ruwenberg de eerste editie gehouden. Er schreven 40 teams in voor het mini-voetbal-spektakel. Vijf poules van 8 teams werden samengesteld maar helaas kwamen 4 teams niet opdagen. De uitslagen werden toen handmatig bijgehouden. Een aantal vrijwilligers stonden "De Meute" bij als scheidsrechter.
'S avonds vond de prijsuitreiking plaats bij café Immens aan de Nieuwstraat.
Winnaar van de "Toon van Breugel Wisselbokaal" werd het team van: Wiersma-Sengers. De sportiviteitsprijs was voor cv De Bokkenrijders. Conclusie: de eerste Sixday was een succes.

Het toernooi moest bekend gaan worden en werd dat ook. Het 3e jaar waren er 48 deelnemende teams en het jaar daarop, 23 mei 1982, werd er een mijlpaal geboekt. Er schreven 64 teams in. Voor "De Meute" een bevestiging dat het Sixday toernooi bekend aan het worden was. De hierop volgende jaren waren de poules steeds "vol".

Alle jaren 64 teams. Sixday nummer 9, gehouden op 31 mei 1987, was de laatste die gehouden kon worden op de velden van "huize Ruwenberg".

Het 10e Sixday-toernooi moest iets speciaals worden. Gelukkig werd er een nieuwe lokatie gevonden en later zou blijken dat de voetbalvelden van SCI een goed alternatief waren voor het complex van de Ruwenberg.

Tiny zorgde voor een speciaal programma-boekje in de vorm van het Gestels nieuws. Tiny was inmiddels ook aan de commissie toegevoegd en was verantwoordelijk voor de scheidsrechters en de publiciteit. Een schitterend programma-boek met een overzicht van de voorgaande 9 jaar werd huis aan huis bezorgd. Ook de uitslagen zouden voor het eerst verwerkt worden in een, door Ton van Zon geschreven, computerprogramma. Ook werd hier de nieuwe formule geïntroduceerd. Een tent op het parkeerterrein en de eet-stands daar weer langs en vanaf 11.00uur werd er begonnen met "Früshoppen". Daarvoor werd uitgenodigd : die Drei Dorfer Musikanten. Bij de eerste klanken ging, en gaat nu nog steeds, het dak eraf.

Inmiddels hebben we het maximum aantal teams mogen begroeten. 72 teams verdeeld over 9 poules is het maximale. Iedereen in Gestel maar zeer zeker ook daarbuiten kent het Sixday-toernooi.

Inmiddels heeft de jongere generatie het overgenomen van "de ouwe garde" en is er zelfs voor die "ouwe garde" een speciale 35+ poule in het leven geroepen.

AGENDAEr zijn op dit moment geen berichten beschikbaar...